၁။ ဖရဲသီးဟာ သစ္သီး မဟုတ္ပါဘူး ။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တမို်းျဖစ္ျပီး သခြါးသီ: ဖရံုသီးနဲ့
ရုကၡ ေဗဒမို်းစိတ္ သူပါတယ္။ လြန္ခဲ့တဲ့ နွစ္ေပါင္း ၅ဝဝဝ ကတည္းက အီဂ်စ္မွာ စတင္စိုက္ ပို်းခဲ့ျပီး အခုအခါမွာ တိုင္းျပည္ေပါင္း ၁ဝဝ မွာ စိုက္ပို်း လ်က္ရိွပါသည္ ။
၂။ အမို်းအစားေပါင္း ၅ဝ ေက်ာ္ ရိွပါတယ္ ။ မ်ားေသာ အားျဖင့္ အနီ ေရာင္ျဖစ္ျပီး အဝါေရာင္ ၊ လိေမၼာ္ေရာင္ အမို်းအစားေတြလည္း ရိွပါတယ္ ။
၃။ ဖရဲသီးမွာ ဗီတာမင္ A,b & B6 မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ပိုတက္ဆီယမ္လည္းမ်ား စြာပါဝင္ျပီး ဆိုဒီယမ္ပါဝင္မႈ အလြန္နည္းပါတယ္။အမွ်င္ဓါတ္ ပါဝင္ျပီး အဆီဓါတ္ လံုးဝ မပါဝင္ပါ ။
၄။ ေရ ငတ္ေျပရာမွာ နာမည္ၾကီးပါတယ္္ ။ ေရ ၉၂ % နဲ့ သၾကား ၈ ရာခိုင္နႈန္း ပါဝင္ပါတယ္။
၅။ ဖရဲသီးရဲ့ အစိတ္အပိုင္း အားလံုးကို စားလို့ရပါတယ္ ။ အေစ့ကို ကြာစိ ေလွာ္ အေနနဲ့ စားနိုင္ျပီး အခံြကို အခ်ည္တည္ျပီး သနပ္လုပ္စားလို့ ရပါတယ္ ။
Friday, June 27, 2008
ဖရဲသီးအေျကာင္းသိမွတ္ဖြယ္ ၅ ခု
Posted by lwan hlainge at 2:42 PM
Labels: ေဆးဖက္၀င္ အစားအစာမ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment