Friday, June 27, 2008

ေသြးတိုးက် ေစသည့္ သံလြင္ဆီ ( olive oil )

သံလြင္ဆီ သည္ ေသြးတိုး က်ေစျပီး ေသြးထဲရွိ အဆီမ်ားကို ခ်ေပးသည္။ WHO စတမ္း အရ ၆၀% သာေလျဖတ္ ျခင္းႏွင့္ ၅၀% သာႏွလံုး ေရာဂါ မ်ား၏ အဓိက အၾကာင္းရင္း မွာ ေသြးေပါင္ ခ်ိန္ ျမင့္တက္ ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္သည္။ သံလြင္ဆီ စားသံုးမႈ ႏႈန္းသည္ အေပၚေသြး ႏွင့္ ေအာက္ေသြး ႏွစ္မ်ဳိး စလံုးကို က်ဆင္းေစ သည္။ ယေန႔ ကမာၻေပၚတြင္ ေသြးတိုး ေရာဂါ ေၾကာင့္ လူ ၇.၁ သန္း ႏွစ္စဥ္ ေသဆံုး ေလ့ရွိသည္။ ထုိမွ် ေၾကာက္စရာ ေကာင္းေသာ ေသြးတိုး ေရာဂါ ကို ကာကြယ္ ရန္ ေန႔စဥ္ ဟင္းလ်ာ မ်ားတြင္ olive oil (သံလြင္ဆီ) ကို ထည့္သြင္း အသံုးျပဳ ျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုး ေရာဂါကို ကာကြယ္ ဟန္႔တား ႏိုင္မည္ျဖစ္သည္။

0 comments: