အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြနဲ႔ ေပါင္မုန္႔ျဖဴေတြ အမ်ားအျပားစားျခင္းဟာ သင့္ကို ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္နုိင္ေျခမ်ားေစျပီး တစ္ေန႔ကို စီးကရက္တစ္ဘူးေသာက္ျခင္းနဲ႔ေတာင္ ယွဥ္နုိင္တယ္လို႔ University Michigan Cancer Center မွ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ ဒီအျဖဴေရာင္ အစာေတြမွာ ကင္ဆာက်ိတ္ေတြကို ကာကြယ္ဖို႔ သင့္ခႏၶာကိုယ္ကလုိအပ္တဲ့ အာဟာရေတြ (ဗီတာမင္ ေအ၊ ဘီ၊ အီး၊ ကယ္ရိုတီးႏိြဳက္၊ ဆီလီနီယမ္နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္) မပါ၀င္တဲ့အတြက္ပါ။ ဒီအာဟာရဓာတ္ေတြ မပါ၀င္ရံုသာမက ဒီအျဖဴအစာေတြရဲ့ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈအတြက္ ခႏၶာကိုယ္က သူ႔မွာ နဂိုရိွေနတဲ့ ကိုယ္ပိုင္အာဟာရဓာတ္ေတြကို စြဲယူသံုးလိုက္ရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ အေရးၾကီးတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ ကုန္ဆံုးေပ်ာက္ပ်က္သြားရပါတယ္။ ဒီလိုမျဖစ္ေအာင္ ဘယ္လိုကာကြယ္မလဲ။ လြယ္လြယ္ေလးပါ။ အျဖဴေရာင္အစာေတြ တတ္နုိင္သေလာက္ေလွ်ာ့စားျပီး ေန႔စဥ္ေရာင္စံုသစ္သီးနဲ႔ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ ငါးမ်ိဳးမွကိုးမ်ိဳးအထိစားေပးပါ။
Tuesday, September 9, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment