Tuesday, September 9, 2008

ေသြးတိုးက်ေစသည့္ သံလြင္ဆီ Olive Oil

သံလြင္ဆီသည္ ေသြးတိုးက်ေစျပီး ေသြးထဲရွိ အဆီမ်ားကို ခ်ေပးသည္။ WHO စာတမ္းအရ ၆၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေသာ ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေသာ ႏွလံုးေရာဂါမ်ား၏ အဓိကအေၾကာင္းအရင္းမွာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ ျမင့္တက္ျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္သည္။ သံလြင္ဆီ စားသံုးႏႈန္းသည္ အေပၚေသြးနွင့္ေအာက္ေသြး ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးကို က်ဆင္းေစသည္။ ယေန႔ ကမၻာေပၚတြင္ ေသြးတိုးေရာဂါေၾကာင့္ လူ ၇.၁ သန္း ႏွစ္စဥ္ ေသဆံုးေလ့ရွိသည္။ ထိုမွ်ေၾကာက္စရာေကာင္းေသာ ေသြးတိုးေရာဂါကို ကာကြယ္ရန္ေန႔စဥ္ ဟင္းလ်ာမ်ားတြင္ Olive Oil ကို ထည့္သြင္းအသံုးျပဳျခင္းျဖင့္ေသြးတိုးေရာဂါကို ကာကြယ္ဟန္႔တားနုိင္မည္ျဖစ္သည္။

0 comments: